Inainte de a ramane insarcinata se recomanda se consultati ginecologul. Pe langa utilitatea practica a acestei vizite se poate lega si o relatie stransa cu ginecologul fapt ce va va oferi confort in timpul celor 9 luni de sarcina.
In plus fata de tratamentul aplicat la consultatia periodica, persoanele aflate in perioada dinaintea unei sarcini au tratament special. Perioada dinaintea sarcinii aste destinata ameliorarii problemelor medicale cronice sau altor probleme medicale existente. Un medic trebuie sa vorbeasca cu tine despre eventualele medicamente pe care trebuie sa le iei si riscurile pe care le implica acestea asupra copilului.
Exista si medicamente recomandate femeilor insarcinate. Suplimentele cu acid folic sunt prioritare. Ideal, tratamentul trebuie s inceapa cu doua trei saptamani inainte. Multe femei au nevoie de 400 de micrograme de acid folic pentru a preveni probleme la nastere.
Unee femei au nevoie de mai mult acid folic, in functie de factorii de risc. Acesti factori pot include medicamente specifice, anumite conditii medicale, si un istoric medical al familiei.
Vitaminele prenatale contin 400-800 grame de acid folic in combinatie cu alte vitamine si minerale. Poti duce vitaminele prenatale pe care le iei doctorului pentru ca acesta sa verifice daca contin necesarul de vitamine de care ai nevoie. Poti sa intrebi medicul pentru a primi recomandarea acestuia in legatura cu vitaminele pe care le iei.
Testele prenatale incud si teste de sange. Un test poate i cerut pentru a determina cand o mama este imuna la rubeola si varicale, pentru ca amandoua bolile pot cauza defecte la nastere. Exista posibilitati de imunizare atat la rubeola cat si la varicela si trebuie administrate femeilor care nu sunt imune, cu cateva luni bune inainte de a ramane insarcinata. Niciun vaccin nu se administreaza in timpul sarcinii.
Testele pentru infectii, incluzand HIV, gonoree, chlamydia si tuberculoza trebuie facute in special de femeile care au un mediu propice in care sa contacteze astfel de boli. O conversatie cu medicul il poate ajuta sa hotarasca ce analize iti trebuie.
Este o buna idee sa iti mentii greutatea normala. Este in mod special important inainte de sarcina si in timpu acesteia. Avand grija de greutate inainte de sarcina poate reduce riscul de diabetsi tensiune mare in timpul sarcinii. Evitand greutatea excesiva in timpul sarcinii poate face nasti usor. Sfatul medicului, al nutritionistului sau a consilierului in egatura cu greutatea te poate ajuta in caz ca ai probleme.
Nu in ultimul rand, trebuie sa renunti daca e cazul, la acool, tutun, droguri si alte substante toxice in timpul sarcinii. Toate aceste substante pot sa afecteze serios sarcina. Pot contribui de asemenea la cresterea riscuui de pierdere a sarcinii, sarcini premature, intarzieri mentale si alte defecte la sarcina. Cel mai bun moment in care sa renunti la aceste substante si poti apela la ajutorul unui medic sau a unui consilier.
Este o idee buna sa ai o discutie inainte cu medicul tau pentru a te pregati pentru o sarcina.